Ország-világ

2007.01.04. 15:19

Johnny Depp, mint Freddie Mercury?

Állítólag Johnny Depp alakítja majd a Queen legendás énekesét az előkészítés alatt álló életrajzi filmben. Brian May ugyan nem erősítette meg a hírt, de kijelentette, hogy "Depp fantasztikus".

A New Zealand Herald közlése szerint a Freddie Mercury életét feldolgozó, előkészítés alatt álló filmben Johnny Depp alakítja majd a legendás énekest. Bár ez egyelőre inkább csak pletykának tűnik, mintsem megerősített ténynek, a Queen együttes gitárosának, Brian May-nek a hivatalos honlapján megjelent a hír, miszerint a filmben - amelynek zenei vezetője May és az együttes dobosa, Roger Taylor lesz - Depp játssza majd Mercury-t. A honlapon még az az információ is szerepel, hogy a filmben az eredeti Queen számokat fogják felhasználni, melyekre Depp tátog majd.

May viszont a honlap blog-szekciójában bosszúságát fejezi ki amiatt, hogy a bulvársajtó kész tényként tálalta ezt a hírt, és leszögezi, hogy túl korai még bármit mondani, mert "a tárgyalások korai szakaszában vagyunk ... De egy dolog igaz, Johnny Depp fantasztikus, méltó lenne rá, hogy megformálja Freddie-t a vásznon. Jelenleg nem nyilatkozhatok ennél bővebben." Mercury egykori barátnője, Mary Austin állítólag kijelentette Deppel kapcsolatban, hogy "nem tudnék nála alkalmasabbat Freddie megformálására".

A New Zealand Herald értesülései szerint Robert De Niro produkciós cégének, a Tribeca Productions-nak a vezetésével készül majd a film. De Niro régóta kapcsolatban áll May-jel és Taylorral, és a Queen dalait felhasználó We Will Rock You című nagysikerű musical létrejöttében is részt vett.

Freddie Mercury 1946-ban, az afrikai Zanzibárban született indiai szülők gyermekeként. Tizenhét éves korától élt Angliában, különféle együttesekben játszott mielőtt '71-ben megalakította a Queent. A különlegesen nagy hangterjedelmű énekes volt az együttes legnagyobb slágerei egy részének a szerzője, ő írta például a Bohemian Phapsody-t és a We Are the Champions-t. A köztudottan homoszexuális művész HIV-fertőzését valószínűleg '87-ben diagnosztizálták, de ő egészen az 1991. november 24-én bekövetkezett halálát megelőző napig tagadta, hogy AIDS-ben szenvedne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában