Ország-világ

2007.01.03. 15:19

Kék hírek

Sopronban a Lövérekben betörtek egy családi ház alagsorába. Az ismeretlenek egy elektromos lakatfogót és egy lemezszekrényt zsákmányoltak a benne lévő készpénzzel együtt. Az ügyben eljárás indult. A sértettnek mintegy hatszázezer forintos kára keletkezett.


A Soproni Rendőrkapitányságra több olyan bejelentés is érkezett, amely kirakat vagy üzletajtó betöréséről szólt. Az egyik optikai szaküzlet kirakatablakát kifeszítették és a kirakatból húsz darab különböző méretű üveg ékszert loptak el mintegy 110 ezer forint értékben. A rongálással további 25 ezer forint kára van a tulajdonosnak. Ismeretlenek a Várkerület egyik újságospavilon-ablakát is benyomták, hogy különböző magazinokat, DVD-t vigyenek magukkal, nem feledkezve meg a váltópénzről sem. A kár közel tízezer forint. Az éjszaka folyamán a Frankenburg utcai kisbolt, a vasútállomás környéki egyik üzlet és a Juharfa utcai egyik söröző, továbbá a fertőszentmiklósi művelődési ház bejárati ajtaját is berúgták ismeretlenek. A tulajdonosok bosszúsága a kárnál is nagyobb.
A Potzmann-dűlőben egy építkezésről az éj leple alatt szerszámgépeket, kéziszerszámokat tulajdonítottak el mintegy 411 ezer forint értékben. A Potzmann-dűlőben egy hétvégi ház melléképületébe is behatoltak, és onnan kapálógépet, villanyfúrót vittek el 90 ezer forint értékben. A rendőrség eljárást indít a két ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában