Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Két nap alatt nyolc mérkőzés

<p><b>Kézilabda </b><br><br>Nyolc komoly mérkőzést játszanak a hétvégén a magyar csapatok: hat összecsapást &#150; köztük a Buducnost Podgorica&#150;<br > </br>Audi-ETO találkozót &#150; a női európai kupákban rendeznek, míg a világbajnokságra készülő férfiválogatott Debrecenben és Budapesten csap össze a világ közvetlen élvonalába tartozó német gárdával.


A női BL-ben a győriek mellett a Budapest Bank-FTC érdekelt. Németh András együttese a csoportkör első fordulójában a macedón Kometal Szkopjét fogadja.
Az EHF-kupában három magyar csapat érintett a 32 között: a Dunaferr az orosz Rosztov Don, a Debrecen a román Zalau, a Kiskunhalas pedig a szlovén Celeia Zalec alakulatával csatázik.
A legnehezebb feladatuk a dunaújvárosiaknak lesz, a hajdúságiak esélyesebbnek számítanak, míg a nemzetközi porondon újonc kiskunhalasiaknak csak maximális összpontosítással van továbbjutási reményük.
A KEK-ben a 16 között a Cornexi-Alcoa a román Oltchim Valcea ellen próbálja meg kivívni a továbbjutást. A székesfehérváriak hullámzóan játszanak az idényben, így az új edzőnek, a Szabó Edinát váltó Vura Józsefnek bőven akad tennivalója.
A január 19-én kezdődő németországi vb-re hangoló magyar férfiválogatott is a felkészülés utolsó fázisához ér: a vb-házigazda német csapattal szombaton Debrecenben, vasárnap a budapesti Syma-csarnokban vív látványosnak ígérő összecsapást.

A további program

Szombat: Magyarország–Németország, 18 óra (tv: Sport1, élő). Budapest Bank-FTC–Kometal Szkopje (macedón) 16.15 óra (tv: m1, élő). Cornexi-Alcoa–Oltchim Valcea (román) 17 óra.
Vasárnap: Magyarország–Németország, 16 óra (tv: Sport1, élő). Rosztov Don (orosz)–Dunaferr 10 óra, Zalau (román)–Debrecen 10 óra (tv: Sport1, élő), Kiskunhalas–Zalec (szlovén) 13 óra (tv: Sport1, élő).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában