Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Kettős kereszt

Soha a rendszerváltás óta és értelemszerűen a rendszerváltás előtt nem volt arra példa, hogy keresztény, konzervatív értékrendet valló személyek ünnepélyes keretek között meggyújthatták az adventi koszorú gyertyáit a városháza erkélyén.


Voltak olyan történelmi korok, amikor az ember a hitét, vallását nem verte nagy dobra, illetve titkolta, mert az adott rendszer üldözött minden olyan cselekedetet, ami nem a vezetők szája íze szerint alakult.
Remélhetőleg ezek az idők véglegesen elmúltak, és mind a két nagy párt (erő) szimpatizánsai respektálják a másik érzéseit, identitását, hovatartozását a sajtó-, vélemény-, szólásszabadság adta kereteken belül.
Neveltetésemből, világnézeti hovatartozásomból fakadóan fontosnak tartottam civil barátaimmal együtt egy kettős kereszt felállítását a városháza előtti téren. Ez a kis Jézus eljövetele, a hit, remény, szeretet örökkévalósága mellett a Kárpát-medencei magyarok összetartozását is szimbolizálja.
Herkely Ákos önkormányzati képviselő, Győr

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában