Ország-világ

2007.01.07. 15:19

Kevesebb álláskereső

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma decemberben, az egy évvel korábbihoz képest több mint 7200-zal, a nyilvántartásban szereplők száma a decemberi zárónapon 403 ezer 439 volt – közli az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja.

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma decemberben, az egy évvel korábbihoz képest több mint 7200-zal, a nyilvántartásban szereplők száma a decemberi zárónapon 403 ezer 439 volt – közli az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja. Az előző hónappal összehasonlítva a téli időszakban már évek óta mindig magasabb a regisztráltak száma. A novemberi zárónaphoz viszonyítva december végén is 19 ezer 500-zal több álláskeresőt tartottak nyílván a munkaügyi kirendeltségek.

A nyilvántartott álláskeresőknek a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya, azaz a regisztráltak alapján számított ráta igen nagy eltérést mutat az egyes megyékben. Budapesten például ez a mutató 3 százalék alatti, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csaknem 20 százalék. Az országos átlag 9,2 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában