Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Kigyulladt, majd felrobbant egy édességraktár Baján

Kigyulladt, majd egy robbanás után beomlott egy édességraktár Baján, a lángok egy irodaépületet is veszélyeztettek.

A bácskai városban kedden délután csaptak fel a lángok egy 30 x 35 méteres csarnoképületben, eddig ismeretlen okokból. A tűzoltókat a legmagasabb riasztási fokozatban riasztották a lángra kapott könnyűszerkezetes csarnokhoz, amelyben édességeket tároltak. A tűz a közelben tárolt raklapokban keletkezett és azokról terjedt át a csarnokra.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy 15 járművel negyven tűzoltó indult a helyszínre, az oltáshoz. Amikorra a tűzoltók megérkeztek, addigra a raktárépület már teljes terjedelmében lángolt, a szakemberek már nem is tudtak behatolni, ezért kívülről kezdték meg az oltást. A munkálatok jelenleg öt tűzoltó sugárral és egy létrasugárral folynak. Az épületben két propán-bután palack felrobbant, emiatt a raktárépület két perccel hat óra után beomlott. Személyi sérülés ennek ellenére nem történt. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában