Ország-világ

2007.01.15. 15:19

Kiszűrik a magántelefonokat

A soproni Fáy-szakközépiskolában bevezették az eltérő kódolású híváskezdeményező rendszert annak érdekében, hogy kiszűrjék a magáncélú telefonhasználatot.


A Fáy-szakközépiskola gazdasági vezetője, Deliné Boda Ildikó érdeklődésünkre elmondta: 2006. szeptember 1-jétől a személyi jövedelemadó-törvény adóköteles természetbeni juttatásnak minősíti a munkahelyi telefonok magáncélú használatát, amennyiben a munkavállalóval azt nem téríttetik meg. Többféle választási lehetőséget is biztosít a törvény: vagy részletes hívásnapló és részletes telefonszámla alapján különíthető el a magánbeszélgetés, vagy a hívások 20 százalékát egyszerűen magáncélú használatnak minősítik. A Fáy-szakközépiskola megoldásként az eltérő kódoláson alapuló híváskezdeményezés módszerét választotta, amelyhez a szükséges szoftvert az elmúlt hónapban szerezték be. Így név szerint kimutatható a magáncélú használat, amelyet a dolgozóval fizettetnek meg, hogy az intézménynek ne keletkezzen adófizetési kötelezettsége. Ezáltal 54 százalékos különadó, 29 százalékos társadalombiztosítási jár ulék, és 3 százalékos munkaadói járulék megfizetését takarítják meg. Számítások szerint alig több mint fél év alatt megtérül a szoftver ára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában