Ország-világ

2007.01.21. 15:19

Kovács formában

Győzelemmel debütált új klubjában a győri illetőségq Kovács „Vipera” Attila a szombat esti pápai bokszgálán. A nemrég visszavonult Nagy „Csonttörő” János újrakezdené az ökölvívást.

Szeitz Tibor

Ökölvívás

Első gáláját rendezte a nemrég megalakult Pro-Box Promotion, s hogy sikeres volt-e a rendezvény, ahhoz kétség sem férhet, hiszen viszonylag sokan kilátogattak a pápai városi sportcsarnokba. Az azonban már más kérdés, hogy a rendezés terén még akadoztak a fogaskerekek, ugyanis késve, kissé vontatottan indult az új „istálló” bemutatkozó gálája.
Amelyen egyébként – még csupán – vendégként ott volt a győri Nagy „Csonttörő” János is, aki először a Kisalföldnek árulta el tervezett visszatérését.
„ Szeretnék újra bokszolni, azonban nem rajtam múlik, mikor húzhatok ismét bokszkesztyqt – mondta [namelink name="Nagy János"]. – Sok mindent egyelőre nem akarok erről mondani, ami a lényeg, még vannak nézetkülönbségek az előző klubom tulajdonosa és közöttem.”
„ Csonttörőt” Kovács meccséről is megkérdeztük, a volt IBC-világbajnok természetesen a győri bokszoló sikerét várta.
A gála egyébként egyhangú „hazai” sikert hozott. Az első felvonásban a Pro-Box legújabb „üdvöskéi”, a nehézsúlyú Turgonyi Bálint, valamint a nagyváltósúlyú Pintye Szabolcs is biztosan győzte le ellenfelét. Aztán a szebb napokat is látott Komjáthi Lászlót már megizzasztotta vetélytársa, nem úgy Rubin Olivért, aki egy első menetes test KO-val terítette le riválisát.
Miló Viktória ellenfele váratlanul összecsomagolt(!) és még a gála előtt hazautazott, így a világbajnoknőnek – a remekül helytálló – Rózsa Gabriellát kellett legyőznie. Ezt követően Nagy József lépett a szorítóba, s a bokasérüléssel bajlódó magyarnak bizony oda kellett tennie magát a színes bőrq Donfack elleni meccs sikeres abszolváláshoz.
Főmérkőzésnek is beillett Kovács Attila szorítóba lépése, amely mindössze csak öt menetig tartott. „Vipera” uruguayi – képzettnek tqnő – ellenfele ugyan egy-két menetig még jól tartotta magát, azonban a 4. három percben már a padlóra került. A dallamos nevq Francisco Rubin Diaz ugyan folytatta a mérkőzést, s az ötödik menetet végigállta, ám jobbnak látta, ha a hátralévő perceket már nem vállalja és a szünet után feladta a mérkőzést. Kovács formája tehát több mint biztató a győri öklöző márciusi címvédése előtt.
Kiegyenlített küzdelmet hozott a gála utolsó összecsapása, amelyen a pápai születésq Popovics Tamás és az eddig profiként nyolc győzelmet bezsebelő Papp László csapott össze a WBF interkontinentális címéért. Papp László – ilyen névvel ez kötelező is – remekül védekezett, szinte végig irányította a meccset, ám a bírák – megosztott pontozás után – Popovics Tamást hirdették ki győztesnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában