Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Kupa Mihály visszavonul

Nem akar részt venni a mai politikai életben, ezért visszavonul Kupa Mihály. Ahogyan a Centrum párt elnöke fogalmazott: nem akar részt venni „ebben a vircsaftban”. Kupa erről kedd reggel a Magyar Televízió reggeli műsorában, a Napkeltében beszélt. Az esetleges visszatérését firtató műsorvezetői kérdésre a Centrum elnöke azt felelte: „Ha kell, majd visszajövök.” Ezt később úgy pontosította: ha reális esély lesz egy „morálisan előrehaladó” országra és szükség lesz a szaktudására, akkor képzelhető el a visszatérése. Kupa Mihály öt évig volt az általa alapított Centrum párt elnöke, és ennyi – mint mondta – „éppen elég volt”. Azért vonul vissza (azaz azért nem indul újra a pártelnöki tisztért), mert felmérte, milyenek a jelenlegi politikai erőviszonyok, politikai lehetőségek. Arra a következtetésre jutott, hogy egy centrista politikának nincs esélye a mai Magyarországon.


Kupa Mihály 1991 és 1994, valamint 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt. 1990 decembere és 1993. február között pénzügyminiszterként tevékenykedett. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában