Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Kupa Mihály visszavonul

Nem akar részt venni a mai politikai életben, ezért visszavonul Kupa Mihály. Ahogyan a Centrum párt elnöke fogalmazott: nem akar részt venni „ebben a vircsaftban”. Kupa erről kedd reggel a Magyar Televízió reggeli műsorában, a Napkeltében beszélt. Az esetleges visszatérését firtató műsorvezetői kérdésre a Centrum elnöke azt felelte: „Ha kell, majd visszajövök.” Ezt később úgy pontosította: ha reális esély lesz egy „morálisan előrehaladó” országra és szükség lesz a szaktudására, akkor képzelhető el a visszatérése. Kupa Mihály öt évig volt az általa alapított Centrum párt elnöke, és ennyi – mint mondta – „éppen elég volt”. Azért vonul vissza (azaz azért nem indul újra a pártelnöki tisztért), mert felmérte, milyenek a jelenlegi politikai erőviszonyok, politikai lehetőségek. Arra a következtetésre jutott, hogy egy centrista politikának nincs esélye a mai Magyarországon.


Kupa Mihály 1991 és 1994, valamint 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt. 1990 decembere és 1993. február között pénzügyminiszterként tevékenykedett. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában