Ország-világ

2007.01.30. 15:19

labdarúgóturmix

Amszterdam. Edgar Davids nevelőegyesületében, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 33 éves holland középpályás, aki az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspurtől érkezik Amszterdamba, 2008. június 30-ig tartó megállapodást írt alá – jelentette be honlapján az Ajax. Davids a piros-fehérekkel háromszor nyert holland bajnoki címet 1994 és 1996 között, valamint egyszer UEFA-kupát 1992-ben és Bajnokok Ligáját 1995-ben. Megfordult az olasz AC Milan együttesében, majd a Juventusban, ahol szintén három bajnoki címet szerzett. Ezután a Barcelona, utána az Internazionale volt a következő állomás, majd 2005-ben igazolt a Tottenhamhez.


Hanoi. Az Arsenal, az angol Premier League egyik élklubja labdarúgó-akadémiát létesít Vietnamban. A tervek szerint 12 éven aluli gyerekekkel kezdenék el a képzést, első alkalommal húszfős osztály indulna. A központ építésének március 5-én állnak neki és várhatóan fél év múlva fejezik be. A beruházás költsége négymillió dollár, melyet az Arsenal, illetve partneregyesülete, a helyi profiligában szereplő pleikui Hoang Anh Gia Lai áll. A londoni klub már elindított egy hasonló programot Thaiföldön.
Milánó. A FIFA év labdarúgója cím és az aranylabda elnyerése után hazájában is a legjobbnak választották Fabio Cannavarót, a világbajnok válogatott védőjét, aki az olasz labdarúgó-bajnokság 2006-os „Oscar-díjai” közül hármat is átvehetett. A milánói gálán a Juventustól tavaly nyáron a Real Madridhoz igazolt sztár a legjobb játékosnak járó cím mellé a legjobb olasz futballista és a legjobb hátvéd díját is megkapta. Utóbbit már tavaly is ő érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában