Ország-világ

2007.01.02. 15:19

Lángok a pincében

Folytatás az 1. oldalról.

Gosztonyi


A zsirai családi házban a szellőztetés ellenére még a kora délutáni órákban is lehetett érezni a hajnali órákban keletkezett tűz füstjének szagát.
– El nem tudom mondani, mit éreztem, amikor mentő-, tűzoltó- és rendőrautó villogóinak látványa fogadott az otthonomnál; miközben alig pár óra telt el az új esztendőből – folytatta a megrázó éjszaka emlékeit [namelink name="Varga Tamás"] határőr alezredes.
Mint kiderült, a lány a kora hajnali órában lement begyújtani a pincében lévő vegyes tüzelésű kazánhoz. Édesapja elmondásából tudjuk, a lány még életében nem gyújtott be, ezért tapasztalatlanságából eredően – hogy biztosabban égjen majd a tűz – benzint loccsantott a kazánba. A kicsapódó lángnyelvek megégették a kezét, és tüzet fogtak a kazán melletti műanyag ládák is. A lány barátja, egy helybéli 24 éves fiatalember azonnal a segítségére sietett. A tűzoltásnál és a lány kihozatalánál megégett az arca és a keze is, közös erővel mégis sikerült megakadályozni a lángok tovaterjedését. A fiatalembert a győri kórházba szállították, míg a lány könnyűnek minősített sérüléseit Sopronban látták el.
– Nem ez volt az első baj, ami bennünket ért – mondta [namelink name="Varga Tamás"]. – Egy hete, december 24-én egy osztrák hölgy által vezetett Opel Tigra landolt a kertünkben. Még jó, hogy ott nem tartózkodott senki...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában