Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Lebuktak

Megbukott az a győri autótolvaj-páros, amelynek tagjai éppen benzinlopásra indultak, hogy zavartalan legyen autókázásuk. Ezt egy szemfüles polgárőr akadályozta meg, miután észrevette őket. A segítségül hívott rendőrök elfogták a tolvajokat.

T. Gy.

A Szabadhegyi Polgárőr Egyesület aktivistája jelentette az egyik éjszaka a rendőrség ügyeletére, hogy két, üzemanyagkannákkal gyanúsan bolyongó férfira figyelt fel. A duó beszállt egy Opel Vectrába, s Adyváros felé vette az irányt. A polgárőr követte őket, hogy el ne tűnjenek, s folyamatosan tájékoztatta a járőröket, amíg azok mögéjük értek. A rendőrök megpróbálták megállítania a Vectrát, de annak vezetője növelte a sebességet, erre a járőrautón megszólalt a sziréna, s a járőr bekapcsolta a kék villogót. A menekülő autó erre sem állt meg, de amikor lassítania kellett, a rendőrök elévágtak és leszorították a padkára. A rendőrség előtt már vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt ismert 25 éves Cs. Zoltán vezette Opel csomagtartójában üzemanyagkannát, benzinleszívó csövet találtak a járőrök. A tolvajpáros másik tagja, N. Attila fiatalkorú. A vizsgálat során kiderült, hogy az autót egy marcalvárosi parkolób ól lopták, miután egy másik, az Erfurti utcából lopott Opel Vectra leállt alattuk, ezért azt elhagyták az egyik bevásárlóközpont parkolójában. A bíróság elrendelte Cs. Zoltán előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában