Ország-világ

2007.01.15. 15:19

Liberális támogatás

Egyhangúlag támogatta az egészségügyi reformot szombati budapesti ülésén az SZDSZ országos tanácsa (ot). A tanács döntött a párt alapszabályának módosítási javaslatairól, s napirendre került a nyugdíjrendszer átalakítása is. Kóka János gazdasági miniszter bejelentette, a párt nemzeti energiatanács létrehozását javasolja.


Az országos tanács tagjai megértették és támogatják a kórház-átalakítási törvényt, hiszen tudják, hogy ennek eredménye egy hatékonyabb, jobb, a szükséges ellátásokat magasabb színvonalon biztosító rendszer – mondta el Molnár Lajos egészségügyi miniszter. Megismételte, hogy a kórházi ágyszámokra vonatkozó lista még nem végleges, a regionális egészségügyi tanácsok a védett kórházak ágyain kívül több ezer ágyat oszthatnak el minden régióban. Kóka János bejelentette azt is: az SZDSZ nemzeti energiatanács létrehozását javasolja. A párt szerint a nyugdíjrendszerben nincs szükség paradigmaváltásra, ugyanakkor a lassú, elnyújtott korhatáremelést minél előbb el kell indítani. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában