Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Magabiztos címvédők

<p><b>Tenisz </b><br><br>Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer három sima játszmában legyőzte a svéd Jonas Björkmant (6:2, 6:3, 6:2), ezzel a címvédő bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába.


A két évvel ezelőtti győztes orosz Marat Szafin már korántsem volt ilyen magabiztos: a 26. kiemelt nagyon pontatlanul játszott, s a negyedik játszmában már csupán két labdára volt a kieséstől a világranglistán mindössze 202. izraeli Dudi Sela ellen, amikor az eső közbeszólt. A rövid szünet jót tett Szafinnak, aki 5:6-nál végül hozta adogatójátékát, majd a rövidítést is, a döntő játszmában pedig már nem kegyelmezett az addig önmagát felülmúló Selának.
Az egy éve egészen a döntőig menetelő Markosz Bagdatisz ugyanakkor már be is fejezte szereplését, miután a francia Gael Monfils 7:6, 6:2, 2:6, 6:0-ra legyőzte a cipusiak kiválóságát.
A nőknél is már a legjobb 32 között van a tavalyi győztes, a második helyen kiemelt Amélie Mauresmo ugyanis könnyedén verte az orosz Olga Pucskovát (6:2, 6:2). Az oroszok klasszisai is remekeltek: Szvetlana Kuznyecovának, Jelena Gyementyjevának és Nagyja Petrovának sem jelentett gondott a harmadik körbe jutás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában