Ország-világ

2007.01.02. 15:19

Medvezcky Ilona Norbiéknál karácsonyozott

Meghitten zajlott a Schobert család szentestéje. Norbiék ünnepét ráadásul idén egy impozáns vendég is megtisztelte

Ilona Norbi dadájávalA revücsillag Medveczky Ilona látogatott el budakalászi házukba.

Schobert Norbi akkor döntött úgy, hogy népes családja körébe invitálja Medvezcky Ilonát, amikor az újságokban meglátta, hogy a díva magányosan töltené a szentestét.

- Ilonával nagyon régi a kapcsolatunk. Kölcsönösen számíthatunk egymásra, bármiről is legyen szó - kezdte Norbi.

- A sajtóból értesültem arról, hogy idén egyedül kell karácsonyoznia, hiszen már Richárd sincsen vele. Már ekkor is komolyan elgondolkoztam, hogy meghívom magunkhoz szentestére, majd amikor édesanyám is felvetette a dolgot, döntöttem.

Norbi tárcsázta a díva számát, aki meghatódott az ötleten és először visszautasította a meghívást. Nem akart ugyanis alkalmatlankodni.

- Elmondtam Ilonának, hogy szenteste nincs helye az illemnek. Én illemből senkit sem hívok meg, főleg nem egy ilyen ünnepi napon. Végül elfogadta a meghívást - emlékezett vissza Norbi, akiknél nem Ilona volt az egyetlen vendég.

- Velünk volt az édesanyám és a gyerekkori dadám, aki 32 éve már a családnál dolgozik. Január 10-én lesz 100 éves.

Norbiék olyannyira komolyan gondolták, hogy széppé varázsolják Ilona karácsonyát, hogy még ajándékkal is kedveskedtek neki.

- A fa alatt átadtuk az ajándékokat. Ilona kapott tőlünk egy táskát és egy parfümöt, majd az asztalnál hosszasan beszélgettünk és eszegettünk. Nyugodt, békés karácsonyunk volt - magyarázta Norbi.

Medveczky Ilona meghatódva számolt be lapunknak a Norbiéknál töltött szentestéről, hiszen hosszú, magányos évek óta ez volt az első karácsonya, amit egy igazi családban ünnepelt.

- Azt kérdezik milyen volt a szentestém? Olyan csodálatos, amilyen egy szeretetteljes, boldog családdal lehet - mondta boldogságtól sugárzó arccal a díva.

- A 99 éves dadustól, a pöttöm gyermekekig mindenki a legnagyobb szeretettel bánt velem. A fa alatt pedig a számomra is lapult egy kis ajándék. Tökéletes karácsonyi ajándék volt nekem, hogy egy ilyen családdal ünnepelhettem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában