Ország-világ

2007.01.08. 15:19

Még nem tudni hogyan fizettetik meg a tévédíjat

Az adóhatóság egyelőre még nem döntött televízió üzembetartási díj megfizetésének módjáról, pedig áprilistól a szállodáktól és a vendéglátóipari egységektől díjat kell beszednie ezen a címen.

Televízió üzembetartási díjat a lakosságnak továbbra sem kell fizetnie, ugyanakkor áprilistól a szállodáktól és a vendéglátóipari egységektől már csak részben vállalja át a díjat az állam, így meg kell fizetniük annak 60 százalékát. A kedvezmény a továbbiakban azért jár, mert a szállodák kihasználtsága átlagosan 60 százalékos, így csak a vendégek által valóban használt tévék után kell díjat fizetni.

Annyi bizonyos, hogy díj mértéke az idén is 967 forint marad úgy, hogy a szállodák és a vendéglátóipari egységek a normál díj háromszorosát fizetik. A televízió-készülékek után kivetett üzembetartási díjat az állam 2002 óta teljes mértékben átvállalta valamennyi üzemeltetőtől. A díj Műsorszolgáltatási Alapot illeti meg.

Az idei költségvetésben a kormány 25,6 milliárd forintot tervezett az állam által átvállalt díjakra, csakúgy, mint tavaly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában