Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Megkönnyíthetik a tavaszt

Ma 18 órakor a Dunaferr otthonában lép pályára az Audi-ETO női csapata. A bajnoki címvédő egy győzelemmel kiköszörülheti a múlt héten esett székesfehérvári csorbát.

Munkatársunktól

Kézilabda

A múlt heti Cornexi-Alcoa elleni vereséggel kissé megnehezítette saját dolgát az Audi-ETO, mert bár az alapszakaszból is van hátra pár forduló, az első kör megnyeréséhez most már nem hibázhatnak a zöld-fehérek. Legutóbb a Debrecen ellen a második félidőben már jobb teljesítményt nyújtottak a győriek, s remélhetőleg a javulás a mai Dunaferr elleni idegenbeli rangadón is tovább folytatódik.
Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője: „Természetesen nem jött jól a székesfehérvári vereség, de nem érzem, hogy itt lenne a világ vége. Csupán annyi történt, hogy innentől kezdve már nem hibázhatunk. Felkészültünk az ellenfelünkből, kulcskérdés lehet, hogy Ferlinget és a két szélsőt sikerül-e megfelelően kikapcsolnunk. A két gárda a múltban mindig komoly presztízsharcot vívott egymással, ez most is így lesz, de véleményem szerint a nagyobb tudás a mi oldalunkon van, s ennek ki is kell jönnie a hatvan perc során.”
A csapat elszántan készül, s szerencsére komoly sérült nincs a gárdában.
„ Győzelmünkkel elsősorban a bajnokság márciusi és áprilisi időszakát tehetjük egy kicsit könnyebbé, elsősorban tehát ez lesz a tét a számunkra. Nyilván a Dunaferr hazai pályán győzni szeretne, s a dobogóért nekik is minden pontra szükségük van, de mi ezzel nem foglalkozunk” – folytatta Róth Kálmán.
A győrieknél tulajdonképpen csak Radulovics Bojana nem százszázalékos, bár az elmúlt napokban ismét sokat javult az állapota, de a pályára várhatóan nem ezen a találkozón tér újra vissza. Még a Byasen ellen agyrázkódást szenvedett Bognár Barbara maradt ki az utóbbi időszakban a csapatból, de ő is csak azért, mert az ificsapat sorra játssza a rangadókat, s ott több játéklehetőséget kap, mint az első csapatban.
Győrből egyébként két autóbusznyi szurkoló – összesen mintegy százharminc – utazik Dunaújvárosba, így nekik is szeretnének győzelemmel kedveskedni a győriek.
A győriekkel kapcsolatos hír, hogy a kapus Petróczi Viktória június 30-ig kölcsönben Kiskunhalason játszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában