Ország-világ

2007.01.23. 15:19

Megyei derbi az új otthonban

Megyei női rangadót rendeznek ma Győrött, a Magvassy-sportcsarnokban. A SEAT Foton Győr ugyanis az MKB-Euroleasing Sopron csapatát fogadja bajnoki mérkőzésen. A találkozó 17 órakor kezdődik.

munkatársainktól

kosárlabda„Túlélni” a meccset

A SEAT Foton Győr női csapata ma játszik először bajnoki mérkőzést a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A zöld-fehérek megyei rangadóval avatják fel új otthonukat. Az együttes vezetőedzője, Gálos László elmondta: apróbb sérülések, betegségek tizedelik a csapatot, így nem lehet más céljuk, mint igyekeznek „túlélni” az összecsapást.
„ Tóth Zsuzsa biztosan nem játszik és kérdéses Bronislava Borovicková, Varga Rita, [namelink name="Farkas Andrea"] és Takács Diána szereplése is. Azért megpróbáljuk összedrótozni őket. A bukmékerek nem ránk fogadnának, ez egészen biztos. Ilyen előjelek mellett igyekszünk tisztességesen helytállni a Sopron ellen, vérmesebb elképzeléseink nem lehetnek.”
Hír még a győri együttessel kapcsolatban, hogy pénteken csatlakozik a kerethez egy argentin válogatott játékos, aki a hármas-négyes poszton jelenthet komoly erősítést. A szakvezető reményei szerint a kosaras segítségével stabilizálni tudják a palánk alatti játékukat.

Kemény meccs lesz

A megyei rangadó egyértelmq esélyese a soproni együttes. Ezzel együtt a zöld-sárgák szakvezetője, Székely Norbert nehéz összecsapásra számít, de nem is bánja, hogy egy formálódó, stílusosan kosárlabdázó győri csapat lesz csapata ellenfele.
„ Úgy gondolom, igazi rangadó lehet a két megyei csapat győri találkozója. Ellenfelünk eredményei tiszteletet parancsolóak. A Foton jól szervezett, felépített játékot játszik. Gálos László kollégám nagyon jó, a rendelkezésére álló állomány szerkezetéhez tökéletesen illeszkedő játékstílust alakított ki a csapatnál. Ellenfelünk tudatos kosárlabdát játszik, pontosan tudja, mit akar. Erőssége a szervezett támadójáték, szépen látszik rajta az edzőkolléga keze munkája.”
A soproni csapatnál több kisebb sérülés hátráltatta a felkészülést, ám várhatóan a megyei derbire mindenki harcra kész lesz. Az utóbbi hetekben igen magas szintq edzésmunkát végzett a társaság.
„ Ami viszont kellemetlen, hogy kisebb sérülések miatt többen is hagytak ki tréninget vagy végeztek könnyített edzésmunkát. Az összecsapáson szeretnénk sok labdát bejuttatni a palánk alá, ám a győriek nyilván szeretnék ezt minél inkább megakadályozni. Szerintem ez egy jellemző momentuma lesz a mérkőzésnek. Nagyon kemény találkozóra számítok, teljes koncentrációval kell játszanunk. Nem szabad, hogy meglepetés érjen bennünket. Úgy vélem, ez a találkozó nagyon jól illeszkedik a jövő heti, Jekatyerinburg elleni Euroliga playoff-csatára történő felkészülésünkbe.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában