Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Mészárlás a síiták ünnepén

Legkevesebb 40-en meghaltak és 102-en megsebesültek kedden a síita ásúra ünnepen Irakban elkövetett két merényletben és egy fegyveres támadásban.

Tizenhárman meghaltak és 39-en megsebesültek egy pokolgép robbanásától, amelyet a Bagdadtól északkeletre fekvő Hanakín belvárosában kurd síita zarándokok között hoztak működésbe. A zarándokok a Huszein imám halálára emlékező síita ásúra ünnepre gyűltek össze. Nem sokkal a hanakíni merénylet után a szintén az iráni határ közelében lévő, Dijála tartománybeli Dúr Mandali városában egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az imádkozók között egy síita mecset bejáratánál. A terrorcselekményben 23-an meghaltak és 57-en megsebesültek. Ugyancsak az ásúrára érkezett zarándokokat támadtak meg fegyveresek Bagdad délnyugati Bajaa kerületében, négyet megöltek, hatot megsebesítettek. Az észak-iraki Kirkukban kilenc ház előtt robbant pokolgép. Tizenegyen sebesültek meg, köztük öt gyermek. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában