Ország-világ

2007.01.19. 15:19

Mezőgazdasági gépek közterületen

Maglóca önkormányzatától levél érkezett Kalányos Ferenc címére. Ebben a vonatkozó rendeletre hivatkozva felszólítják a férfit, hogy közterületen ne tároljon mezőgazdasági eszközöket.

H. J.

Kalányos Ferenc családjával együtt Maglócán él. Korábban a termelőszövetkezetben dolgozott, jelenleg pedig magángazdálkodó. Állatokat tart, földet művel. Gondolhatnánk, hogy Kalányos Ferenc elégedett ember, ám ő mégis panaszkodik. Egyrészt a mezőgazdaság helyzete, másrészt egy felszólítás miatt. Történt ugyanis, hogy levelet kapott Bősárkány–Maglóca–Tárnokréti körjegyzőjétől, amelyben azt írják, hogy a helyszíni ellenőrzések során tapasztaltak szerint a címzett Maglócán, a Széchenyi utca 30. előtt tárolja mezőgazdasági felszereléseit, gépeit.
Ám a község képviselő-testülete közterületek használatáról szóló rendeletében foglaltak szerint tilos a közterületen a fent említett eszközöket tárolni. Ezért azokat a kézhezvételtől számított nyolc napon belül el kell onnan vinnie. „Amennyiben ezen felhívásban foglaltaknak nem tesz eleget, úgy a vonatkozó rendelet 14. paragrafusa szerint 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani. A meg nem fizetett pénzbírság elzárásra történő átváltoztatását lehet kezdeményezni a megyei főügyésznél” – fejeződik be a levél.
Való igaz, a Széchenyi utcai házak előtt a traktortól a pótkocsin, lovas kocsin és az ekén át egészen a ponyváig sok minden látható. Kalányos Ferenc állítja: mindig az utcán tárolta az eszközöket, amelyek a közlekedést sem a járdán, sem az úttesten nem akadályozzák. Ezért a felszólítást nem tartja jogosnak. A Széchenyi utcai portájára nem férnek be az eszközök, a másik házához pedig nem akarja elvinni, mert onnan már elloptak egy 200 ezer forint értékű fogast. Végezetül megjegyezte: amit lehet, azt azért majd az udvaron tárol.
Dr. Dóczy György körjegyző megkeresésünkre mindössze annyit mondott: az önkormányzati rendeletet mindenkinek be kell tartania.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában