Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Modernebb, nagyobb lesz a baráti teleház

Győrújbaráton bezárt a teleház, így megszűnt az internet!


– Csak ideiglenesen zárt be az internetezésre lehetőséget nyújtó épület, addig máshol vehetik igénybe a helyiek a világháló nyújtotta lehetőségeket – mondta érdeklődésünkre Juhászné Árpási Irma, a község polgármestere, aki ígéri, év végére egy szebb, korszerűbb épületet nyitnak meg a győrújbarátiak előtt.
– A teleház fűtési rendszere rossz állapotban van, a működtetése, fűtése rengetegbe kerül, így ideiglenesen be kellett zárnunk, de már készülnek a tervek a felújítására – mondta a polgármester. Erre a település egy pályázaton 20 millió forintot nyert a tavalyi évben, amelyhez az önkormányzat további négymilliót tett hozzá, így tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok. Korszerűsítik a fűtést, a vizesblokkokat, valamit a szigetelést, amelynek állapota miatt a ház jelenlegi üzemeltetése rendkívül gazdaságtalan. Nemcsak modernebb, nagyobb is lesz az épület, amelynek elsősorban a településen működő több mint húsz civil szervezet örülhet: egy pluszterem kialakításával ideális lehetőségük lesz a rendszeres összejövetelekre, rendezvényekre.
A polgármester asszony elmondta, hogy az év végéig befejeződő felújításig sem kell nélkülözniük az internetezési lehetőséget a győrújbarátiaknak: a könyvtárban, valamint az új művelődési otthonban és faluházban is hozzáférhetnek a világhálón fellelhető fontos információkhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában