Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Műszer a gyermekekért

Hatszázezer forint értékű banki adományból a mosonmagyaróvári Karolina Kórház koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők oxigénszintjének és pulzusszámának folyamatos mérésére alkalmas készüléket vásárolt.

A Raiffeisen Bank 2000 óta évente kétszer támogat beteg gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat. Elsősorban műszervásárlásra, beteg gyermekek ápolásához, rehabilitációjához nyújt anyagi segítséget.
Tegnap a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban ünnepélyes keretek között adta át Nagy Vincéné, a cég regionális igazgatója azt a 600 ezer forintos műszeradományt, melyből az intézmény egy új, úgynevezett pulsoximeter műszerhez jutott. Dr. Keszei Károly főorvos elmondta: a készülék segítségével a Kórház a súlyos állapotú koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők oxigénszint- és pulzusszámmérését tudja elvégezni, s folyamatos ellenőrzését biztosítani. Dr. Vermes Tamás Kórházigazgató után [namelink name="Szabó Miklós"] polgármester köszönte meg az adományt, majd hozzátette: reméli, a bank adománya jó példa a helyi cégek és vállalkozások számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában