Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Nem érzi magát bűnösnek a kunbajai polgármester

Nem érzi magát bűnösnek az előzetes letartóztatásból kedden kiengedett kunbajai polgármester az elmúlt hónapokban Németországból illegálisan Magyarországra szállított hulladék ügyében.

Halász István elmondta: felesége cége évek óta foglalkozik Németországból érkező műanyagipari alapanyag feldolgozásával, és eddig soha nem volt probléma.

A kunbajai polgármester cáfolja érintettségét az importszemét ügyében. Elmondása szerint ő csak néhány telefonhívással segített, amikor felesége vállalkozásánál nem volt alapanyag a gyártáshoz. Így sikerült a bálázott műanyagipari hulladékot beszerezni – közölte Halász István.

A Szinkron 99. Kft. évek óta dolgoz fel engedéllyel évi 1200 tonna, Németországból származó műanyagipari hulladékot. Ebből évente 600-700 tonna műanyag fóliát és szemeteszsákot állítanak elő, melyet Londonban értékesítenek.

A polgármester szerint felesége cégének volt engedélye a bálák tárolására és feldolgozására a kunbajai telepen. Azt elismerte, hogy a külső telephelyen viszont nem volt erre engedély, de szerinte ott csak átmenetileg tároltak bálákat.

A polgármester nem érti, miért volt szükség előzetes letartóztatására, hiszen a kft. dokumentációiban és könyvelésében is pontosan szerepelt a Németországból beszállított alapanyag mennyisége és értéke. Úgy tájékoztatták, hogy a bizonyítékok – a bálák és a dokumentumok – eltüntetésétől féltek a nyomozók, ezért került előzetesbe. A polgármester a napokban sajtótájékoztatót tart Kunbaján, ahol az őt és családját, másrészt a falut ért híreszteléseket kívánja cáfolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában