Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Nem méltó Győr hírnevéhez!

2007. január 18-án 5 óra 55 perckor induló gyorsvonaton utaztam feleségemmel Győrből Budapest Keleti pályaudvarra. Megérkeztünk a váróterembe, jegyváltás előtt megkérdeztem a pénztárost, milyen járattal fogunk utazni Pestre, gondolván az esetleges helyjegy váltására. A pénztáros válasza legnagyobb döbbenetünkre „vonattal” volt. Mivel feleségemmel nyugdíjasként utaztunk, kértem két 90 százalékos jegyet. Arra lettem figyelmes, hogy a pénztáros hölgy két pecsét helyett négyet üt az igazolványunkba. Megkérdeztem a pénztárost, hogy miért pecsétel duplán, amire az volt a válasza, hogy retúrjegyet ad, és egy hónapig leutazhatjuk. Szerencsére sikerült sztornóztatni a jegyeket.

Név és cím a szerkesztőségben


Ezek után megnéztük, hogy melyik vágányról indul a vonatunk. A váróteremben és a kinti peronon is a harmadik vágányról volt kiírva az indulás. Sokadmagammal vártuk türelmesen a vonatunkat a jelzett harmadik vágány mellett, de a szerelvény nem érkezett meg. Pár perccel a kiírt indulás előtt egy utas szólt, hogy a második vágányon álló vonat fog Pestre indulni. Ekkor mindenki kapkodva és bizonytalanságban felszállt a sehová ki nem írt, Pestre induló vonatra. Felszálltunk és az utasok egymást kérdezgetve próbáltak meggyőződni arról, hogy a helyes vonaton vagyunk-e. Én a feleségemmel akkor nyugodtam meg, hogy jó vonaton vagyunk, amikor a mellettünk ülő utas szólt, hogy ő már az előző állomáson felszállt, és a vonat valóban Pestre megy.
Ezek után szeretnék néhány kérdést feltenni. Mi történik akkor, ha történetesen külföldi vagyok, nem beszélek magyarul, hogyan találom meg a vonatomat? Véletlenek szerencsétlen összejátszása volt-e a velünk megtörtént események sorozata? Megjegyzem, utastársaim szerint sajnos nem egyedi esetekről van szó. A pénztáros hölgy viselkedését mi magyarázza, már ha van rá magyarázat, illetve ki ellenőrzi, felügyeli a munkájukat? Van-e a pályaudvaron, aki a vonatok utasforgalmi irányítását végezze minden napszakban, és ennek a munkának az elvégzését is ellenőrzi-e valaki? Milyen intézkedések történnek a hasonló esetek megszüntetése érdekében?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában