Ország-világ

2007.01.02. 15:19

Nem tesznek fogadalmat

Sopron egykori polgármestereit kérdeztük, milyen újévi fogadalmat tettek. Körképünkből kiderül: egyikőjük sem tesz fogadalmat, elhatározásaik viszont vannak.

P. H. L.

A rendszerváltás utáni Sopron első polgármestere, [namelink name="Hirschler Rezső"] azt mondja, nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik, próbál egészségesen élni, így nincs miről lemondania. – Azt gondolom, az újévi fogadalmakkal az ember a saját akarat hiányát szeretné pótolni – tette hozzá. – Erre az elszántságra és kitartásra nemcsak az év első időszakában van nagy szükség, hanem folyamatosan mindennap. A német kisebbségi önkormányzat elnökeként 2007-ben nagy feladat előtt állok: szeretnénk élettel megtölteni a német házat. Emellett sem unatkozom, hiszen vállalkozásaim ügyeinek intézése, irányítása rengeteg energiát igényel.

– Húszéves korom óta mondhatni egyformán élek, igazából sosem szoktam újévi fogadalmat tenni – mondta el a Kisalföldnek Fejes Zoltán, az 1991–1994 közti időszak polgármestere. – Azt gondolom, aki változtatni szeretne valamit az életében, annak nagy elhatározásra van szüksége, és nem biztos, hogy ezt az év első napján kell megtenni. 2007-ben továbbra is szeretném intézni az általam létrehozott alapítványok ügyeit.

Gimesi Szabolcs, aki két cikluson át, 1994–2002 között volt a város első embere, mostanság nem tesz fogadalmat. Mint mondja, számára az egészség megőrzése a legfontosabb, és ezt egész évben szem előtt tartja. Úgy véli, a szilveszteri kijelentések általában január első két hetében érvényesek, aztán minden visszatér a régi kerékvágásba.
– Soha nem teszek fogadalmat – mondta el [namelink name="Walter Dezső"], aki 2002–2006 között volt Sopron polgármestere. – A munkában hiszek. Ilyenkor karácsony után és az év utolsó napjaiban van időnk megállni és elgondolkodni az előttünk álló feladatokról. Számvetést készítünk, mit értünk el és milyen új céljaink vannak. Szilveszter napja mindig vidáman és jókedvvel telik el, 2007-re pedig sikerekben gazdag, békés, boldog új évet kívánok mindenkinek.

Fodor Tamás, Sopron jelenlegi polgármestere ugyancsak nem tett fogadalmat. Fontos elhatározása, hogy a 2007-es évben tovább fejlődjön a város, új munkahelyek jöjjenek létre. Mint mondja, ehhez mindenki hozzátesz valamit, így a sikerből ő is részesedik. A személyes dolgai mostanság jó néhány esetben összefonódnak a városéval, így minden erejével a kitűzött céljai megvalósításán dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában