Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Nyilvános volt a terv

Szlovákiában letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy hivatalnokot, mert kenőpénzért átminősített egy területet. Sopronban mikor ültetik le azt, aki a Pihenőkereszt-lakópark egy részét fű alatt megmutyizta? 2000-ben vettünk egy telket a rendezési terv szerint családias jellegű, sorházas beépítésű területen, mire észbe kaptunk, gombamód nőttek a soklakásos monstrumok körülöttünk. Ki a felelős?


– A Pihenőkereszt környékére alapvetően 2001-ben készült településrendezési terv – válaszolta érdeklődésünkre [namelink name="Kuslits Tibor"] főépítész. – Ez érvényes napjainkban is, némi módosítással, ugyanis 2004-ben néhány telket – amelyek különböző okok miatt nem alkalmasak beépítésre – visszaminősített az önkormányzat zöldövezetnek. Az már más kérdés, hogy a döntés átültethető-e a gyakorlatba, ugyanis ilyen esetben a városra kártérítési kötelezettség hárul. Az említett 2001-es rendezési terv három övezetet jelöl ki. Az egyik kertvárosi, családi és sorházas, a másik településközponti vegyes – itt egy szinttel magasabb házak építhetők –, a harmadik pedig zöldövezet, ahol egyáltalán nem lehet építkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában