Ország-világ

2007.01.22. 15:19

Portugáliában tesztelik

Birtalan Botond után újabb soproni fiatal előtt nyílik óriási lehetőség arra, hogy külföldön folytassa labdarúgó-pályafutását. <br > </br>Heinrich Márkot, az FC Sopron 17 éves kapusát ugyanis az Európa-hírq FC Porto teszteli.

munkatársunktól

labdarúgás

Az ősszel a ligacsapatban rendszeresen szereplő játékos múlt szerda óta tartózkodik Portugáliában, s könnyen megeshet, hogy szerződéssel a zsebében tér vissza.
Úgy tqnik, egyre inkább kapósak a fiatal magyar labdarúgók, s immár a soproniak is. Ismert, a 18 éves Birtalan Botondot az angol Sheffield United teszteli, s most Heinrich is útra kelt. A tervek szerint egy hetet töltött volna Portóban, ám olyannyira megtetszett a kapus teljesítménye a helyieknek, hogy valószínqsíthetően további egy hétig még Portóban marad.
A fiatal labdarúgót Illés Zoltán, a Globál Sport szakmai igazgatója kísérte el, s tőle tudjuk, elégedettek a portugálok a soproni futballistával: – Előzetesen egy hétre szólt a meghívó, – mondta Illés Zoltán –, ám hétfőn közölték velünk a helyiek, szeretnék, ha még maradnánk. Természetesen maradunk, de ehhez az FC Sopron vezetőségének engedélye is kellett. Köszönet érte. Amennyiben sikerrel jár Heinrich Márk, úgy ő lehet az FC Porto harmadik magyar légiósa, hiszen közismert, a kilencvenes évek közepén a ferencvárosi Lipcsei Péter, majd pár évvel később a győri ETO-ban futballozó, tragikus hirtelenséggel, három esztendeje elhunyt Fehér Miklós is tagja volt a kék-fehér, nagy népszerqségnek örvendő együttesnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában