Ország-világ

2007.01.09. 15:19

Puljezevics eskü előtt

<p><b>Kézilabda </b><br><br>Hamarosan magyar állampolgár lesz Puljezevics Nenad, a Pick-Szeged kézilabdázója. A 33 esztendős kapus kérvényét Sólyom László köztársasági elnök tegnap aláírta.


Az öt idény óta a Tisza-parti klubban szereplő játékos akár már ezen a héten leteheti az állampolgársági esküt és megkaphatja papírjait.
Puljezevics korábban 47-szer szerepelt a jugoszláv válogatottban. Ha magyar állampolgár lesz, akár már csütörtökön pályára léphet Skaliczki László szövetségi kapitány együttesében a szlovének elleni felkészülési mérkőzésen, és ha az edző úgy dönt, a január 19-én kezdődő németországi vb-re is utazhat. A kapus jelenleg a válogatottal Tatán edzőtáborozik.
A válogatottal kapcsolatos hír, hogy a Győri ETO FKC beállósa, Schuch Timuzsin kerettag volt a németek elleni felkészülési mérkőzésen.
Ha Herbert Gábor és Zubai Szabolcs sérülése nem jönne rendbe a jövő hétig, nem kizárt, hogy a világbajnokságra is kiutazhat a fiatal játékos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában