Ország-világ

2007.01.17. 15:19

soproni siker Schióban

<p><b>kosárlabda Famila-Schio MKB- <br > </br>Euroleasing 68 73 (11&#150;21, 19&#150;16, 20&#150;15, 18&#150;21) </b><br><br>Schio, női Euroliga-mérkőzés, 500 néző. V.: Anastopulos (görög), Txicic (albán)

munkatársunktól


Moro 6/3
TAYLOR 19/3
MASCIADRI 15/3
Donaphin 7
Ciampioli 2
Cs.: Gianolla 4
Martinello 2
MUNCK 13
Visconti
Edző: Fabio Fossati
Németh 6
HONTI 8/3
Horváth Zsuzsa 10/6
Cserny 6
MATOVIC 17
Cs.: GORBUNOVA 17
BRANZOVA 9/3
Károlyi
Kocsis
Edző: Székely Norbert
Horváth Zsuzsa triplája adott a soproniak szempontjából kifejezetten kellemes „csengésq” alaphangot a találkozónak. A negyed közepéig a Schio futott az eredmény és az MKB után, ám ekkor Moro triplájával 9–9-re alakult az állás. Ezt követően azonban Gorbunova négy pontjával egy 10–0-s soproni roham vette kezdetét, amelyből kivette a részét Matovic, valamint Németh Bernadett és Horváth Zsuzsa. A múlt héten többször is oly kritikus második negyed jól – Branzova triplájával – indult, aztán Gorbunova tovább növelte az előnyt. A folytatásban megtört a zöld-sárgák lendülete, a csereként beállt Munckot nem tudták tartani Székely Norbert tanítványai. Jelentős hátrányából 10 pontra jött föl a Schio, de Branzova gondoskodott róla, hogy közelebb ne kerüljön az olasz csapat. A holtpontról Németh büntetői mozdították el a Sopront, amely végül Gorbunova büntetői révén 7 pont előnnyel fordulhatott. Térfélcsere után Horváth Zsuzsa egy triplával azonnal tenisz jellegqvé alakította az eredményt (30–40). Ez a találat szerzője és Matovic vezérletével végrehajtott 9–2-es roham kezdetét jelentette, újra ellépett ellenfelétől a Sopron. Újabb fordulat következett, a Schio két legnevesebb kosarasa, Taylor és Masciadri tarthatatlan volt, egymást múlták felül. Fokozatosan jött föl s kapott vérszemet a Schio, a negyed utolsó percében ledolgozta hátrányát a kapkodó soproniak ellen. Cserny büntetőinek köszönhetően azonban vendégelőnnyel kezdődött a zárószakasz. Donaphin duplájával a meccs során először átvette a vezetést a Schio. Ebben a kiélezett helyzetben újítani tudott a Sopron, Matovic kosár plusz büntetős akciója után Gorbunova dobott duplát. Visszajött Munck, s ezt azonnal kosárral jelezte. A végjátékban a Gorbunova–Matovic kettőst nem tudták tartani a hazaiak, a lépést a soproniakkal viszont Masciadri révén igen. Az utolsó percre fordulva Honti triplájával 6 pontra nőtt a soproni előny, és ez volt a kegyelemdöfés az olasz csapat számára.
A remekül kezdő Sopron ellen a jól küzdő Schio nagyon szorossá tette a meccset, de a kritikus pillanatokban jobbak voltak a vendégek, s nyertek.
Összesítésben a 7. helyen végzett a Sopron, amely az orosz Jekatyerinburg ellen folytathatja a sorozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában