Ország-világ

2007.01.25. 15:19

Szebb életet!

A 1960-as, 1970-es éveknek hangulata, stílusa volt. Ha megnézek egy magyar filmet, az első pár perc után megmondom, hányas években készült. Sajnos a mai generáció nem érti, nem tiszteli a mi értékeinket. Teljesen különböznek tőlünk, mint ahogy mi is különböztünk apáinktól és nagyszüleinktől. Akármilyen elnyomásban éltünk, de abban az időben nem volt az a sok idegeskedés, lótás-futás, bizonytalanság, hogy vajon holnap is lesz-e munkánk. Nyugalom volt, az emberek szerették, tisztelték egymást, a munkahelyen, közös programokat csináltak.


A fenének se kell ez a nyugat, ahol az emberiesség nem számít, csak a pénz és a profit. Én nem voltam párttag se akkor, se most, de ez a kapitalizmus nem tetszik. Annyira vágytunk a „Nyugat” technológiá-

jára. Azt hittük, a kapitalizmusban kolbászból van a kerítés, aztán mire jutottunk a technikával? A gyerek nem focizik, nem olvas, a számítógépet bújja meg a tévét. Az emberek már nem beszélgetnek egymással, inkább tévét néznek.
Annak idején milyen finom ételek voltak! Ma bemegyek a boltba, nem tudok olyan terméket venni, amiben nincs vegyszer, meg a sok rákot okozó „E-szám”. Régen nem volt ennyi betegség, meg allergia. Gyerekeink chipsen és üdítőn élnek, tisztességes ételt már meg sem esznek. Jó lenne, ha a plázák és bevásárlóközpontok, a drága gépek helyett újra szebb életünk volna!
Név és cím a szerkesztőségben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában