Ország-világ

2007.01.01. 15:19

Szegedi gyermek az újév első babája

A szegedi kórházban világra jött Gárdián Dóra az idei év első babája Magyarországon. A kislány éjfél után egy perccel született. Az év első újszülöttjeit szerte az országban köszöntik.

Az idei esztendő első babája Csongrád megyében éjfél után egy perccel született a szegedi önkormányzat kórházában. A 3.120 grammos, barna hajú Gárdián Dóra császármetszéssel jött a világra. A huszonkét éves édesanyja és első gyermeke is jól vannak.

Borsod-Abaúj megyei kórházban 0 óra 5 perckor született meg az első 2007. évi gyermek. Az újszülött kislány, a neve Flóra, 3150 gramm súllyal született és egészséges. Az év első órájában ezen kívül még két szülés volt a miskolci, megyei kórházban.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban született az első újszülött Bács-Kiskun megyében; Kertész Anita nulla óra 25 perckor, hagyományos szüléssel jött a világra - közölte az MTI-vel az újszülöttet világra segítő Bástyi András főorvos.

A Kertész család második gyermeke a Virág nevet kapta. A 3 kilogramm 60 dekával érkezett és 49 centiméter hosszú kislány egészségesen jött a világra. Az édesanya, Kertészné Györgye Anita és családja család Kecelen lakik. Az 1984-es születésű édesanyának már egy 6 éves kisfia is van.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki Hetényi Géza Kórház-rendelőintézetben látott napvilágot az új év első babája. Nikolett Éva fél egy után egy perccel 3,3 kilogrammal és 54 centiméterrel érkezett - tájékoztatta az MTI-t a kórház szülészeti osztályáról. A sötétbarna hajú kislány édesanyja 16 éves, aki normál szüléssel hozta világra első gyermekét. A baba és édesanyja is jól vannak, mindketten egészségesek.

Az idei esztendő első babája Hajdú-Bihar megyében 0 óra 45 perckor született a Debreceni Klinikán. Kanalas Roland 2390 gramm, 46 centiméter és fekete haja van. Spontán módon jött a világra, bár három héttel korábban a tervezettnél. A 18 éves édesanya és első gyermeke egészséges és jól van.

Békés megyében nem sieti el a dolgát a gólya, mert az új esztendőben, negyed kettőig egyetlen kisbaba sem született - tájékoztatták a megye három kórházának szülészeti osztályainak dolgozói az MTI-t. Az év első újszülöttjének "versenyében" így nem kerül egyetlen baba sem a dobogós helyre Békésből, s az ügyeletet tartó szakemberek szerint nem is várható a közeli órákban újszülött érkezése.

Szombathelyen a Markusovszky Kórházban 0 óra 25 perckor született meg az első kisbaba az újévben. Temesi Flórián 3050 grammal, 49 centiméterrel és szőke hajjal jött a világra, normál szülést követően teljesen egészségesen, 29 éves édesanyja első gyermekeként - tájékoztatta az MTI-t Kovácsné Menyhárt Mária szülésznő. Az osztályon az újév hajnalán még két szülés történt. Vas megyében Sárváron, Körmenden és Celldömölkön van kórház amelyben szülészeti osztály is működik. Egyik felsorolt kórházban sem született gyermek 0 óra és 4 óra 30 között.

A győri Petz Aladár megyei oktatókórházban 1 óra 52 perckor született az új év első babája. Balogh Alexander 3050 gramm súlyú, 47 centiméteres, 25 éves édesanyjának a második gyermeke.

A Soproni Erzsébet Kórházban 4 óra 28 perckor született az új év első babája. Tóth Enikő 4070 grammos, 51 centiméteres. A megye többi kórházában nem született kisgyermek az új év első óráiban.

Nógrád megyében a pásztói Margit Kórházban született meg az első kisbaba 2007-ben. Mezei Virág 0 óra 10 perckor 2600 grammal jött világra. Ő az első kisgyerek a családban. Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban Rácz Martin volt az első újszülött. A kisfiú 2 kiló 55 dekával született. Nógrád megye harmadik kórházában, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban még nincs újszülött 2007-ben.

A fővárosban a Semmelweis Egyetem I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született meg a 2007-es év első babája hétfőn nyolc perccel éjfél után. A kis hölgy neve Tíria, császármetszéssel jött világra, három és fél kilogrammos, hossza 53 centiméter. Tíria az első gyermek a családban, édesanyja 31 éves, mindketten egészségesek - mondta Garamvölgyi Zoltán ügyeletes orvos az MTI-nek.

Nyíregyházán 0 óra 52 perckor született a Lili Elizabett nevű kislány, a család negyedik gyermekeként - tájékoztatta az MTI-t Pós Zoltán ügyeletes orvos. A komplikációk nélkül született apróság 3.300 gramm súlyú, 51 centiméter hosszú.

(Forrás: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában