Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Szeptemberre kész az Amarillisz Kert

Elérte legmagasabb pontját a győri Városréten épülő első ház, az Amarillisz Kert. Az új városrész logóját ábrázoló, embermagasságú bokrétát tegnap helyezték fel a tizenöt méter magas épület tetejére. Az objektumot legkésőbb szeptemberben adják át.

Tegnap tartották a bokrétaünnepséget az ország egyik legnagyobb lakóingatlan-programjának keretében abból az alkalomból, hogy elérte legmagasabb pontját az itt felépülő első ház. A rendezvényen egy daruval emelték a Városrét első épületének, az Amarillisz Kertnek a tetejére az 1,8 méter átmérőjű bokrétát, amelyet a város főépítésze, Révi Zsolt az építőkkel közösen helyezett el az épület tetején.
Avigdor Rosenbaum, a beruházást végző Engel-csoport győri területi igazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: „Minden új építészeti alkotásnak két ünnepi alkalma van, az egyik, amikor a lakók veszik birtokukba az épületet, de van egy megelőző ünnep is azoknak a tiszteletére, akik felépítik a ház szerkezetét. Ez az a pillanat, amikor gratulálunk a tervezőknek, kivitelezőknek, szakmunkásoknak, segédmunkásoknak, munkaszervezőknek. Ennek fényében biztosak vagyunk abban, hogy az ütemezést tartva az Amarillisz Kert lakásai már szeptemberben vagy akár előbb is beköltözhetővé válnak” – tette hozzá a szakember. A százmilliárd forintos beruházás első épülete egyébként nyolcvankét lakást foglal magába, a tervek szerint az őszi átadás után decemberben készül el a következő lakóingatlan az Amarillisz Kert mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában