Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Színes és fehér bál Rábaközből elszármazottaknak

A farsang (Nyugaton karnevál) színt lop az ember életébe. A tél hava ellenben fehérrel fedi be. Így volt ez legutóbb a Rábaközből elszármazottak győri bálján a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély pincéjében.

V. L.


A tíz kerek szám. Mértéke a súlynak. Tíz év is kerek. Mértéke az elszaladt időnek. A tízest a bálon évforduló gyanánt sokan emlegették. Színt vittek bele a szili néptáncosok, a szanyi muzsikusok Rugli Béla vezetésével. Szín volt az össztánc is, majdnem kivilágos-kivirradtig. Azért majdnem, mert zömmel nagymamakorú hölgyek és nagypapakorú urak nosztalgiáztak a Rábáról, odahagyott szülőfalujukról, hajdani ifjúságukról, gyerekkoruk virágos rétjéről. De jó és kellemes volt a még megmaradottaknak! Kis színeseket szőttek, miközben az ablakon túl, kint hullott a hó. Fehér volt, mint a bántatlan lélek, feledhetetlen, mint a fagytól óvott parti liliom. Ha megírná az újság, teljesebb lenne tízszer tíz pár öröme. Ezt mondogatták. Volt egy bál, már tizedik alkalommal. Színes és fehér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában