Ország-világ

2007.01.04. 15:19

Sztárok hiányoznak az idei első openről

<p><b>Tenisz </b><br><br>Családi okokra hivatkozva visszalépett a január 15-én kezdődő Australian Opentől Justine Henin-Hardenne, a női teniszezők világranglistájának belga éllovasa.


„ Előre is köszönöm, hogy megértik a döntésemet, és tiszteletben tartják magánéletemet” – tudatta a melbourne-i szervezőkkel honlapján a 24 éves klasszis, aki tavaly mind a négy Grand Slam-torna döntőjébe bejutott, ám csak a Roland Garroson diadalmaskodott.
Craig Watson versenyigazgató csalódottan fogadta a hírt, de hozzátette: minden jót kíván a 2004-es bajnoknak ebben a nehéz időszakban.
A 2006-os finálét Amélie Mauresmo ellen betegség miatt a második szettben feladó Henin-Hardenne – aki megnyerte a novemberi évzáró WTA-világbajnokságot – karácsony óta Monacóban edz. Weboldala (www.henin-hardenne.be) az utóbbi időszakot tekintve semmi rendkívüli eseményről nem számolt be.
A női világelső mellett további kiválóságok is jelezték, hogy nem indulnak Melbourne-ben. A férfiaknál a brit Tim Henman térdproblémák miatt hagyja ki a viadalt – ezzel 45 szereplés mellett pályafutása második GS-tornáját –, Andre Agassi a tavalyi US Open után visszavonult, a közönségkedvenc Mark Philippoussisra térdmqtét vár, az argentin David Nalbandian pedig ugyancsak a térdinát fájlalja.
A nőknél valószínqleg hiányzik majd a mezőnyből az orosz Anasztaszja Miszkina, akinek a héten Új-Zélandon kiújult a lábujjsérülése, és vélhetően a Hopman-kupától csuklóproblémák miatt visszalépett Venus Williams sem jön rendbe január 15-ig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában