Ország-világ

2007.01.23. 15:19

Támogatják az utazást

A nappalis hallgatók 50 százalék kedvezményt kapnak május 1-jétől a vasút-, autóbusz- és HÉV-jegyek vásárlásakor azokhoz az utazásokhoz, amelyek nem az iskola és a lakhelyük között történnek – tartalmazza a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a diákok képviselői között hétfőn létrejött megállapodás.

A kormány korábban azt tervezte, hogy egyáltalán nem kapnak kedvezményt a hallgatók ezekre az utazásokra.
Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten elmondta: a létrejött megállapodás a 2007. évi költségvetésben fogyasztásiár-kiegészítésre szánt 120 milliárd forintos keretösszegen belül maradt. Ez már a GKM számára előírt 10 milliárd forintos megtakarítással együtt kalkulált összeg.
Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányza-

tok Országos Konferenciájának elnöke a megállapodást követően közölte: sikerként könyvelik el, hogy az esti tagozatos tanulók minden utazására, és a levelező tagozatos tanulók az iskola–lakhely közötti utazásaikra a jegyet 50 százalékos kedvezménnyel vehetik meg, bár ezért cserébe a nappali felsőoktatásban részt vevők iskola–lakhely közötti utazásaik bérletére 90 százalék helyett csak 67,5 százalék kedvezményben részesülnek. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában