Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Terroristáktól tartottak

Egyelőre nem igazolódott Oroszországban a terrorveszélyről szóló figyelmeztetés, amelyet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kapott külföldi társszervektől, miszerint támadás készül a felszíni tömegközlekedés és a metró ellen.

A Nemzeti Terroristaellenes Bizottság (NAB) szóvivője szerdán közölte, hogy a figyelmeztetés nyomán előző nap számos megelőző lépést tettek, és fokozott készültségbe helyezték az antiterrorista egységeket is. Az intézkedések hatására a minimálisra csökkent egy terrorcselekmény elkövetésének veszélye a tömegközlekedési eszközökön. Moszkvában, Szentpéterváron és más kulcsfontosságú oroszországi központokban több mint ötezer fővel erősítették meg az említett tömegközlekedést vigyázó belügyi erőket. Erősítették az alagutak és hidak védelmét, a pályaudvarok környékéről eltávolították a gazdátlannak látszó autókat. A moszkvai metró és a Moszkva környéki HÉV állomásain a szokásosnál is sűrűbben hívták fel hangosbeszélőkön az utasokat a gyanús tárgyak bejelentésére. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában