Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Tízezer vagyonosodási vizsgálat

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) készen áll a tízezer vagyongyarapodási vizsgálat elvégzésére – jelentette ki Varga Lászlóné, az adóhatóság elnökhelyettese a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Jelenleg máris ezer vizsgálat van folyamatban, s az elnökhelyettes bízik abban, hogy a „találati arány” eléri majd a tavalyit. Az APEH 2006-ban 866 vagyonosodási vizsgálatot végzett, ebből 618 – a vizsgálatok 71,4 százaléka – zárult megállapítással. Az átlagos megállapítás összege 9,62 millió forintra nőtt. Az ellenőrzések számának növeléséhez az adóhatóság 500 fővel növelheti létszámát. A vizsgálatra elsősorban a jelentős ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkezők, a nagy összegű tagi kölcsönt nyújtó cégtulajdonosok, a tartósan veszteséges vállalkozások tagjai, továbbá azok az egyéni és társas vállalkozások tulajdonosai számíthatnak, akik személyes közreműködésükre tekintettel több bevallási időszakban csak a minimálbérnek megfelelő jövedelem kivételét igazolták. Az átlagos vagyonnal rendelkező polgároknak nem kell félniük, a vizsgálatokat a legnagyobb vagyont felhalmozóknál kezdi az APEH – hangsúlyozta Szikora János, az adóhatóság elnöke. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában