Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Ügyvéd a vádlottak padján

Többrendbeli csalás bűntette miatt ítélt a bíróság felfüggesztett börtönre egy ügyvédet.


Az ügyvédként dolgozó 49 éves győri dr. K. A. még 2001-ben vett fel 12 ezer svájci frank kölcsönt egy magánszemélytől, amihez egy ingatlant adott fedezetként. A kölcsönt azonban nem fizette vissza és a felajánlott ingatlanról is kiderült, hogy csupán negyedét éri a felvett összegnek.
A férfi három évvel később szintén egy magánszemélytől vett fel 675 ezer forint kölcsönt. Ebben az esetben is ugyanazt az ingatlant ajánlotta fel fedezetként. Ekkor már az előző eset miatt végrehajtás alatt állt az ingatlan, amit később el is árvereztek. Egy évvel később az ügyvéd újabb 700 ezer forint kölcsönt vett fel egy magánszemélytől. A hitelezőt azzal ejtette tévedésbe, hogy a megyei ügyvédi kamara akkor is rendezi a kifizetést, ha ő nem tudja, mivel biztosítással rendelkezik. Ekkor azonban a vádlott már tudta, hogy a kamara törölte az ügyvédi jegyzékből.
A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság dr. K. A.-t jelentős kárt okozó csalás bűntette és további kétrendbeli csalás miatt 1 év 4 hónap börtönre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában