Ország-világ

2007.01.08. 15:19

Újabb 30 bála importszemétet találtak Bács-Kiskun megyében

Újabb 30 bála Németországból származó importszemétre bukkantak a kecskeméti rendőrök Csengőd közelében egy tanyasi raktárépületben. Az importszemét ügyben egyébként hétfőn újabb férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, így már összesen nyolc gyanúsított van a szemétügyben, közülük négyen előzetes letartóztatásban vannak.

Az újabb 30, egyenként csaknem egy tonnás bálára egy házkutatás során bukkantak még pénteken a rendőrök. Egy újcsengődi tanya raktárépületében találták a szemétbálákat, amely egyértelműen a Németországból illegálisan beszállított szállítmányból való. Eddig csaknem 3000 tonna illegális szemetet találtak a környéken a hatóságok.

A tanya tulajdonosát még keresik. A férfit már korábban is szerették volna a nyomozók meghallgatni a szemétügyben, ezért keresték a tanyán is, helyette azonban szemetet találtak a rendőrök.

Az importszemét ügyben - a csengődi szemétbáláktól függetlenül - újabb gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök, a férfi a bálák elhelyezésében működött közre. Ellene, ahogy az ügy másik hét gyanúsítottja ellen is - a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított eljárást a rendőrség. A férfit a hétfő délelőtti kihallgatása után elengedték, jelenleg szabadlábon védekezik. Vele együtt már nyolc embert gyanúsítanak a nyomozók a Németországból származó, illegálisan Magyarországra szállított szeméttel kapcsolatban, és a héten újabb gyanúsítottak lehetnek az ügyben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyanúsítottak közül négy embert, köztük a kunbajai polgármestert és feleségét már korábban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában