Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Újabb húszezer katonát küld Irakba Bush

Az Egyesült Államok több mint 20 ezer újabb katonát küld Irakba a felekezetközi erőszak elfojtására – jelentette be új iraki stratégiáját meghirdetve George Bush amerikai elnök helyi idő szerint szerda este Washingtonban.

„ Egyértelmű, hogy meg kell változtatni stratégiánkat” – jelentette ki az elnök televíziós beszédében, hozzátéve, az elkövetett hibákért őt terheli a felelősség.
Az iraki küldetés kudarca katasztrófával járna az Egyesült Államokra nézve – hangsúlyozta Bush, utalva arra, hogy ebben az esetben a radikális iszlámista szélsőségesek megerősödnének. Nagyobb eséllyel tudnák megdönteni a mérsékelt kormányok hatalmát, káoszt idéznének elő a térségben és az olajbevételeket terveik finanszírozására használnák fel.
George Bush kiemelte, hogy csak az irakiak képesek véget vetni a felekezetközi erőszaknak. A bagdadi kormánynak tisztában kell lennie azzal, hogy az amerikai segítség nem örökre szól – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában