Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Üzleteket ürítettek ki az áramszünet miatt

A kicsivel több mint félórás áramszünet nem kis káoszt okozott tegnap este Győrben: bevásárlóközpontokat kellett kiüríteni, a fürdőben „csak” a szaunák álltak le, hála annak, hogy a vészvilágítás működött. Az áram este negyed hétkor ment el több városrészben, tévé fél nyolcig nem volt.

S. Á.

Sötétbe borult a város: ez most túlzás nélkül állítható. Tegnap este negyed hétkor ugyanis kábelszakadás miatt elment az áram Belváros, Révfalu, Gyárváros, Sziget és Újváros több utcájában. A lakóházakban sem volt öröm a sötétben ülni kicsivel több mint fél óráig, de az igazi problémát a nagyobb cégeknél, bevásárlóközpontoknál és az élményfürdőben jelentette az áramszünet. Az Intersparban mintegy tíz percig borult sötétségbe a vásárcsarnok, az embereket megkérték addig, kosaraikat hagyják hátra, s kint várják meg, míg visszajön az áram. Majd mindenki így tett, mindössze három-négy hátrahagyott bevásárlókocsit találtak, amelyért tulajdonosaik már nem mentek vissza. Az Árkád 36 ezer négyzetméterén a pótáramforrásoknak köszönhetően nem állt meg teljesen az élet, kivéve a Saturn műszaki áruházat, amelyet szintén ki kellett üríteni mintegy tíz percre, mert koromsötét borult a vásárlókra, az eladókra, s persze a termékekre.
A győri élményfürdő sem „úszta meg” az áramkimaradást, a vészvilágítás azonban jól működött, így a vendégeknek nem kellett a sötétben botorkálva elhagyniuk a medencéket. Az élményelemek és a szaunák így is leálltak mintegy fél óráig, az üzemeltető ingyenes jeggyel kárpótolta a vendégeket, bár a hibáról nem tehetett.
Az E.ON tájékoztatása szerint a Duna-parti és a győri E.ON-trafóállomás között szakadt el egy 20 KV-os kábel – ez okozta az áramkimaradást Győrben. A meghibásodás ezúttal nem emberi mulasztásra volt visszavezethető, „sima” műszaki hiba történt. S bár kicsivel több mint fél óra múlva ismét volt fény a lakásokban, a tévéadás csak fél nyolcra jött vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában