Ország-világ

2007.01.03. 15:19

Volt, akinek a szájában robbant

A fővárosban több mint 35 ezer pirotechnikai eszközt és 406 doboz petárdát foglaltak le a rendőrök. Öt petárdabaleset történt szilveszteréjszaka az országban.

Budapesten összesen több mint 35 ezer darab pirotechnikai eszközt, valamint 406 doboz petárdát és számos közbiztonságra veszélyes eszközt – bokszert, illetve sokkolót – foglaltak le a rendőrök. A rendőrség honlapján elhelyezett közlemény szerint ebből csak a belvárosi kerületekben 33 ezer petárdát, 100 rakétát és 150 római gyertyát találtak. A BRFK 35 szabálysértési eljárást indított, és 28 emberrel szemben alkalmazott szabadságot korlátozó intézkedést ipari robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt.
A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy a fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket öt napon belül a forgalmazóhoz vissza kell szállítani, aki köteles azokat térítés nélkül visszavenni.
Aki az engedélyezett határidőn kívül használja fel a megvásárolt pirotechnikai eszközt, illetve a fel nem használt terméket péntekig nem adja le, a szabálysértésekről szóló törvényben foglaltak alapján szabálysértést követ el.
Amputálásokkal, súlyosabb és könnyebb sérülésekkel járó baleseteket okoztak az év végi házi tűzijátékok Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén – összegezte a rendőrség kedden. Ormosbányán egy 33 éves férfi kezében robbant fel egy, a mozgóárusoktól vásárolt tűzijáték csöve. Miskolcon egy 17 éves fiú egyik ujjpercét kellett amputálni. (mti)
Öt petárdabaleset történt szilveszteréjszaka az országban. Budapesten egy fiatalember szájában robbant fel egy petárda, a sérülés azonban nem volt életveszélyes. Esztergomban, Debrecenben, Mosonmagyaróváron és Egerben is történt petárdabaleset, mindegyik esetnél könnyebb arc- és kézsérülésekkel járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában