Ország-világ

2007.02.20. 15:19

Babos: sikerült a címvédés

Babos Rita, a Győri Dózsa versenyzője mindhárom éremből szerzett a fedett pályás magyar bajnokságon.

Munkatársunktól

Atlétika

Az elmúlt hétvégén Budapesten, a SYMA-csarnokban rendezték meg a felnőtt fedett pályás magyar bajnokságot. Babos Rita (edző: Farkas Roland), a Győri Dózsa atlétája hármasugrásban megvédte tavalyi bajnoki címét, magasugrásban ezüstérmet, távolugrásban pedig bronzérmet szerzett.
A verseny nyitószámai a női és a férfi 60 méteres síkfutás voltak. Hordós Evelin (Győri Dózsa, edző: Lukács Kornél) az előfutamok során 7,98 másodperces időeredménnyel kiharcolta a „B” döntőben való indulás jogát. Közben elkezdődtek a női magasugrás és a távolugrás küzdelmei is. Itt megyénkből Babos Rita és Marton Eszter (Soproni AC, edzője: Marton Tamás) voltak érdekeltek. Babos Rita nagy feladatot vállalt: egyszerre kellett ugyanis a két egymástól nagyon különböző technikai versenyszámban helytállnia, ami remekül sikerült. Magasugrásban 177 cm-es eredménnyel ezüstérmet szerzett, távolugrásban 593 cm-rel a harmadik helyen végzett, mindössze 8 cm-rel lemaradva az első helyezettől. Marton Eszter távolugrásban 525 cm-rel kilencedik helyezést ért el. Hordós Evelin 60 méteres síkfutásban 8,01 mp-es időeredménnyel összesítésben a 13. helyen végzett.
A verseny második napján két megyei atléta állt rajthoz hármasugrásban. Babos Rita címvédőként érkezett és az előző napi kemény igénybevétel után is megvédte bajnoki címét 12,66 m-es ugrással. Marton Eszter 11,58 m-es ugrással kilencedik helyezést szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában