Ország-világ

2007.02.14. 15:19

Baráti kör a kultúráért

Az ünnepi előadások támogatását, megszervezését, a Lajta-parti város kultúrájának fellendítését ölelte fel a két éve létrehozott Baráti Kör a Művészetért Alapítvány.

M. R.

Az Amatőrök Baráti Köre 2004-ben döntött a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány létrejöttéről. A közhasznú alapítvány tiszteletbeli elnöki teendőire Pardavi Tibornét és Szigeti Gábort kérték fel. A tagok havonta egyszer gyűlnek össze megbeszélésre.
Bérci Csaba, a kuratórium elnöke elmondta: terveik között szerepel a májusi szalonnasütés, az ünnepi műsorokon való közreműködés. A helyi nemzeti ünnepekre készített előadásokkal, jótékonysági műsorokkal elismerést vívtak ki Mosonmagyaróvár kultúra iránt érdeklődő közönségének körében. Az alapítvány támogatásával hívták életre a „Theatrum Ad Flexum”, a szűkebb régiónkban élő nem hivatásos művészek színházi társulását. Céljuknak tekintik a színházi műfaj, a magyar nyelvű színházi kultúra ápolását, az egyetemes és magyar irodalom népszerűsítését és magas színvonalú színpadi produkciók létrehozását. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Október végi tiszta lángok címmel, Major Tamás és Rujder Éva rendezésében álmodták színpadra bemutatkozó zenés előadásukat. Az alapítvány és a színtársulat március elejére „Az élet szép, az élet minden...” címmel Pardavi Tiborné Ari néni köszöntésére készül. Az alapítvány tiszteletbeli elnökét a magyar kultúra napján „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díjjal tüntették ki munkásságáért. A kuratórium elnökének tájékoztatása szerint elkezdődtek a március 15-i műsor és a színházi világnap bemutatójának előkészületei is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában