Ország-világ

2007.02.26. 15:19

Gyurcsány március 15-ről

Március 15-én az ország nyugalmát tartja fontosnak a miniszterelnök. Erről Gyurcsány Ferenc hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre beszélt.

„ Nem ahhoz kell bátorság, hogy valaki ebben a hangulatban az utcára hívjon pár tízezer embert vagy akár százezret, mondani egy harcias beszédet. Ugye nem gondolják, hogy bármikor ne menne ez nekem. Ahhoz kell ilyenkor bölcsesség, hogy inkább nyugtassuk a kedélyeket” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: ő az ország nyugalmát tartja szem előtt.
Arra a felvetésre, hogy a Fidesz megkapta az engedélyt a március 15-i, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott nagygyűlésre, Gyurcsány Ferenc közölte: „lelkük rajta”. Hozzáfűzte: ő ahhoz tartja magát, hogy amikor érezhetőek a feszültségek az országban, amikor az emberek többsége inkább azt mondja, nyugalom és kevesebb hangoskodás kell, akkor érdemes nagyvonalúnak lenni. Az a tapasztalata, hogy a kevélykedés nem szokott hasznot hozni – mondta a kormányfő. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában