Ország-világ

2007.03.29. 16:19

A fiatalos megjelenés titka

A sötét, hideg téli idő megviseli az arcbőrt, így a tavaszi napsütés, még ha nem is oly erős, igazi felüdülést fog majd jelenteni számára.

A napfényben azonban láthatóvá válnak az eddig „láthatatlannak" tűnt apró ráncok és esetleges bőrhibák is. Semmi gond, hiszen léteznek jól bevált módszerek, amelyek segítségével e zavaró tényezők eltüntethetők, illetve halványíthatók.

Az évszakváltásnál többen azt tapasztalják, hogy a szemük alatt sötét karikák, esetleg ráncok jelennek meg. Aki hajlamos erre, alvás és pihenés után sem lát változást. Ilyenkor segíthet a finoman a bőrbe dolgozott korrektor. Az arc többi részére vékony állagú alapozó felvitele javasolt, amelyet finoman be is lehet púderezni. A jól megválasztott természetes hatású arcpirosító nem csupán kiemeli a szemet, de csillogóvá is teszi a tekintetet. A világos bőrűek számára a szakemberek a rózsaszínes, a sárgásabb bőrűek számára a barackos árnyalatot ajánlják. A természetes megjelenés hívei részére pasztellszínű szemhéjpúder javasolt.

Sokan szívesen használják, mások kevésbé kedvelik a szempillaspirált. Azoknak, akik nem dicsekedhetnek sűrű, hosszú és fekete szempillákkal, segíthet, hiszen a szépen festett szempilla optikailag nagyítja a szemet. A szőke hajúaknak a barna, a sötétebb hajúaknak a fekete szín áll jól. A jól megválasztott rúzs szintén hozzájárulhat a jó megjelenéshez. A szemöldök festésénél ügyeljünk arra, hogy a fekete szín öregít és keményíti az arcvonásokat, így lehetőség szerint barna színt használjunk. A hajszín esetében is érdemes odafigyelni bizonyos szempontokra. A nagyon sötét, festett haj éles kontrasztot alkot az arccal, kiemelheti a ráncokat s bizonyos kor fölött kevésbé tűnhet előnyösnek.

Maller Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában