Ország-világ

2007.03.20. 15:19

Autóból loptak

Csapodon, a Fő utcában parkoló Ford típusú személygépkocsi ablakát ismeretlen személy betörte és az autóban hagyott kézitáskát, a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt eltulajdonította. Az anyagi kár negyvenezer forint. Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás és rongálás miatt büntetőeljárás indult.


Rongálókat fogtak

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy három ismeretlen fiatal férfi Sopronban, a Brennbergi út egyik buszmegállóját rongálja. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőket, egy ágfalvi és két fiatalkorú soproni személyt, akiket előállítottak. Az elkövetők a buszmegálló megrongálásával több mint negyvenezer forintos kárt okoztak. Ellenük eljárást indított a rendőrség.

Bedobták az ablakokat

A hajnali órákban Sopronban három ismeretlen személy a Soproni Határőrizeti Kirendeltség épületének ablakait kövekkel dobálta. A keletkezett kár eléri a 25 ezer forintot. A rendőrség forró nyomon el is kapta a fiatalokat, akiket a tett elkövetésével gyanúsítanak.

Négy helyre is betörtek

Az elmúlt időszakban négy helyről érkezett bejelentés a rendőrségre, betörésekkel kapcsolatban. Nagylózson, a községi zöldségtárolóba tört be ismeretlen személy: Grundig típusú televíziót, Sagem 400V típusú mobiltelefont tulajdonított el és ezzel mintegy 47 ezer forintos kárt okozott. A rongálással további százezer forint a kár. Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás és rongálás miatt büntetőeljárás indult.
Sopronban, a Tómalom utca egyik hétvégi házát ismeretlenek feltörték és onnan különböző kézi szerszámokat loptak el. A Mély úton lévő egyik kertből is eltqnt egy 90 ezer forint értékq ROBI 156 típusú motoros kerti kapa, miként az egyik fertőrákosi bekerített telekről is permetezőket, valamint két lóvontatós kapát vittek el. Az anyagi kár ez utóbbi esetnél megközelíti a félmillió forintot. Ismeretlen tettesek ellen lopás és rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A fémtolvajok a vasutat sem kímélik

Sopronban, a GYSEV Déli pályaudvaron ismeretlenek az egyik váltókarról úgynevezett súlykörtéket tulajdonítottak el és ezzel mintegy 70.000 forint anyagi kárt okoztak. Az ügyben megindult a nyomozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában