Ország-világ

2007.03.01. 15:19

Kárpát-medencei matematikusok Szegeden

Szegeden rendezik március közepén a nemzetközi magyar matematikaversenyt. Ezen a Kárpát-medence legjobb középiskolás matematikusai vehetnek részt.

A szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban rendezik március 14–18. között a nemzetközi magyar matematikaversenyt. A magyar nyelvű matematikaoktatás legátfogóbb középiskolai versenyét először tizenhat éve szervezték meg. Ezeken mintegy háromszáz diák és tanár szokott részt venni, a különböző matematika versenyeken legeredményesebben szereplő iskolák tanulói. A környező országok mindegyikében válogatóversenyt rendeznek, így a Kárpát-medence matematikából legkiválóbb diákjai mérik össze tudásukat.

A négynapos verseny idején a tanulók nemcsak a dolgozatot írják meg, hanem megismerkednek Szeged nevezetességeivel is. Mivel a versenyzők csak az utazást finanszírozzák, a Radnóti gimnáziumnak kell biztosítani a szállás, az étkezés és a programok költségeit. A teljes költségvetés több mint hatmillió forint. Mivel az intézménynek nincs lehetősége komoly saját bevétel előteremtésére, támogatók segítségére számít. Az iskola a Radnóti Oktatási Alapítvány számlaszámára – 10200201-28611417-00000000 – tud fogadni pénztámogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában