Ország-világ

2007.03.04. 15:19

Kutyákkal kivívott elismerés

A 2006-os év handlerévé, azaz hivatásos kutyafelvezetQjévé választották a lövQi Szeli Juditot. A fiatal megyénkbeli lány a tavalyi évben számos sikert ért el az általa felkészített kutyákkal, melyek közül például több is elnyerte a Kelet-Közép-Európa legszebbje címet.

A Magyar EbtenyésztQk Országos Egyesülete által a tavalyi évben rendezett versenyek összesítése során „A 2006. év handlere” címmel jutalmazták a lövQi Szeli Juditot. A tenyésztQ a legjobb handlernek, azaz ebfelvezetQnek járó kitüntetést vehette át Korózs Andrástól, a

MEOE elnökétQl, valamint Soós Attilától, a Nutra Gold Hungary képviselQjétQl. Számos, általa felkészített kutyát is díjaztak, voltak olyan kutyák, ahol „csak” a háttérben segédkezett, például a kutya kiképzésében vagy a szQr megmunkálásában mint kutyakozmetikus, de jócskán akadtak olyanok is, ahol a teljes munkát Judit végezte el.
– Számomra az is meglepetés volt, hogy a négy jelölt egyike vagyok, akik közül a szombati bálon hirdették ki a gyQztest – mondja Judit, majd hozzáteszi, annyira ünnepélyesnek találta a rendezvényt, hogy az Oscar- után viccesen Uszkár-díj-átadónak nevezték el. – A sikert a tavalyi, egész éves munkámnak köszönhetem, hiszen a versenyeken és kiállításokon nyújtott teljesítményünk alapján pontoztak bennünket, handlereket, sok segítséget kaptam a „nagy kutyásoktól”, tenyésztQktQl, bíróktól, szakmabeliektQl, valamint kedvesemtQl, [namelink name="Tóth Péter"]tQl és a családomtól, akik végig mellettem voltak és támogattak. Nélkülük mindez nem sikerülhetett volna. Tavaly fQként magyar agarakat, tacskókat, óriás uszkárt és orosz agarakat készítettem fel, valamint a saját szibériai huskyjaimat, west highland white terrieremet és a fáraókutyámat is bemutattam. Ezek közül több is fajtagyQztes lett, valamelyik saját kategóriájában „Az év kutyája” címet is elnyerte. Bakát, a magyar agarat, aki „Az év magyar agara” címet is elnyerte, szinte minden kiállításra elvittük, majdnem minden hétvégénket együtt töltöttük itthon vagy külföldön.
A díjkiosztóra nemcsak a hivatásosok jöttek el, hanem kutyabarátok is. Sokan a kedvenceiket is elhozták, így nem volt ritka látvány, ha valaki szmokingban-nyakkendQben egy komondorral az oldalán érkezett. – Tetszett, hogy végre nem a verseny rohanásában találkoztunk, hanem volt idQ beszélgetni is azokkal az emberekkel, akikkel hétvégérQl hétvégére találkozunk.
Judit már megkapta a 2007-es versenynaptárat és gQzerQvel készül a további megmérettetésekre, következQ kiállításuk március 11–12-én lesz Grazban, de addig még az egyik huskyja fedeztetése is esedékes lesz. Az elért sikerek pedig további kihívásokra sarkallják, mint mondja, szeretne újabb fajták felkészítésével is foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában