Ország-világ

2007.03.26. 16:19

Parlamenti vita a berlini csúcsról

A magyar kormány álláspontja szerint 2007 végéig befejeződhet az unió intézményi kérdéseinek megoldása – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyqlésben.

A magyar kormány szükségesnek tartja, hogy a német elnökség ideje alatt világos menetrend és mandátum fogalmazódjon meg, amelynek eredményeként egy kormányközi konferencián, 2007 végéig, a portugál elnökség ideje előtt befejeződhet az intézményi kérdések megoldása. Gyurcsány Ferenc hozzátette: vannak nemzetek, amelyek szeretnék újra kinyitni a nizzai kompromisszum kérdéseit, amitől ő óvna, mert ezt aligha lehetne 2009 előtt újra becsukni.
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, erős Európára van szükség, amelyet Magyarország is erősíteni tud. A KDNP frakcióvezetője, Semjén Zsolt hangsúlyozta: Európa nem létezhet a kereszténység nélkül. [namelink name="Dávid Ibolya"] MDF-elnök azt mondta, a kormánynak nincs energiapolitikája.
Eörsi Mátyás (SZDSZ) kiemelte: az EU hozzá tud járulni a Trianon-trauma eltörléséhez. [namelink name="Kozma József"] (MSZP) hangsúlyozta: a magyar politika sikere, ami a berlini nyilatkozatban megjelent. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában